duminică, 25 septembrie 2011

Buletin VHF/UHF nr.17

Odata cu sosirea toamnei iuresul Esporadicului se stinge,dar UKW-ul merge mai departe.Concursul IARU VHF din3-4 septembrie a adunat foarte multi concurenti la start, cei care au activat in concurs au avut de lucru.
Si soarele dupa o perioada de liniste relativa a inceput luna septembrie in forta,fluxul avind un trend ascendent pina spre valoarea 150. In afara unor perioade scurte de "liniste" cauzate de citeva furtuni solare, benzile superioare din spectrul de unde scurte au fost pline.Amatorii de DX-uri au putut lucra in 28MHz statii de pe tot globul,cu dotari standard 100w si antena mai "rasarita".
Luna Octombrie aduce cu ea cel mai mare concurs in 432MHz si mai sus(pentru cine are echipamente).Concursul incepe simbata 1 octombrie de la ora 14:00UTC si tine pina duminica 2 octombrie la 14:00 UTC.Controale RS(T)+001+QRA locator,separat pe fiecare banda.In paralel cu acesta se desfasoara si alte concursuri,printre ele si BANAT UHF/SHF organizat de colegii de la YO2KQT.Regulamentul este urmatorul"
Data/ore : « Banat UHF-SHF » se va desfasura in paralel cu concursul IARU UHF/SHF, in primul weekend complet al lunii octombrie ;
Benzi: 432, 1296, 2320, 10360 MHz
Moduri de lucru : CW, SSB, FM pe segmentele de banda corespunzatoare conform IARU regiunea 1
Categorii: individual (SO) si echipe (MO) pe fiecare banda separat.
(SO 432, SO 1.2G , SO 2.3G, SO 10G, MO 432, MO 1.2G , MO 2.3G, MO 10G )
Se accepta si loguri de control (CHECKLOG).
Controale: RS(T) + 001(serial crescator)+WW QTH locator
Punctaj: 1Km=1punct
Scor: suma punctelor din legaturi, separat pe fiecare banda
Loguri: numai in format EDI, in maxim 10 zile dupa concurs la adresa contest@yo2kqt.ro

Se face cate un fisier EDI pentru fiecare banda, iar numele fisierului trebuie sa contina indicativul si banda, de exemplu YO5AAA_P_432.edi

Pentru a intra in clasament sau pentru a putea fi folosit la validare, logul respectiv trebuie sa contina cel putin 1 QSO cu o statie din YO pe banda respectiva.

Clasamente/premii: clasamente separate pentru fiecare categorie. Primii 3 clasati primesc diplome.


Pentru amatorii de trafic MS anul 2011 aduce o surpriza placuta, aparitia unui roi meteoric-Draconids in ziua de 8 octombrie 2011.Virful de activitate pentru Europa de Est va fi intre orele 19-24(ora locala)cu maximul in jurul orei 23.Mai multe informatii si o harta cu zona de vizibilitate aici.Daca cerul va fi senin va puteti bucura de o ploaie de stele cazatoare-poate se implineste si vreo dorinta-neaparat scule radio, privind in directia nord-vest o boltii ceresti.

Duminica 16 Octombrie de la ora 07 la 12 UTC 9A Activity Contest. Regulamentul integral in limba romana aici.
In 25 Octombrie de la ora 17 pina la ora 21 UTC 50MHz Cumulative Open Contest. Regulamentul integral in limba romana aici.

Un calendar cu expediitiile lunii August ce vor activa si in UUS gasiti in buletinul saptaminal editat de OZ6OM.
La pagina lunii va invit sa vizitati http://www.sgo.fi/Data/RealTime/meteorRadar.php . Este adresa unui radar pentru meteori ce furnizeaza informatii in timp real despre meteori si localizarea lor .
Daca aveti informatii interesante(utile) ce doriti sa fie inserate in cadrul buletinului, trimiteti un email cu ele la ukwnews @ gmail.com sau yo2ya @ yahoo.com .
73 de Marius-YO2YA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu