vineri, 25 noiembrie 2011

Buletin VHF/UHF nr.19

Propagarea a fost buna spre foarte buna in perioada care a trecut, cu un valori medii ale fluxului solar de 150, banda de 28MHz fiind arhiplina de la rasaritul pina la apusul soarelui.
Mai sus,respectiv 50MHz doar citeva legaturi sporadice, dar mult mai multe comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut(ca tot ii moda sa comparam lunile din 2011 cu cele din 2010) !
Au fost si citeva deschideri tropo, dar pe noi, cei din vestul Romaniei nu ne-au prea avantajat.Totusi e interesant de urmarit prognoza de propagare tropo.Vezi rubrica linkuri de la http://www.buletinukw.blogspot.com/.
Amatorii de trafic via MS au motive de bucurie in luna decembrie. Aproape toata luna cerul va fi brazdat de roiuri meteorice,cel mai important roi in luna Decembrie este GEMINIDS (GEM) activ in perioada 07 – 17 Decembrie cu maximul prognozat in data de 14.Pentru informatii „la zi” http://www.imo.net/calendar/2011#octdec .

Concursul 9A Activity Contest, editia 2011 s-a incheiat.Rezultatele pot fi vazute la http://www.hrvhf.net . Regulamentul integral in limba romana aici.

In 27 decembrie de la ora 18 pina la ora 22 UTC 50MHz Cumulative Open Contest. Regulamentul integral in limba romana aici.

Informatii despre expeditiile lunii decembrie gasiti in buletinul editat de OZ6OM .

La pagina lunii va propun sa vizitati urmatoarea adresa: www.hb9q.ch . O pagina deosebita dedicata traficului EME QRP si reprezinta o invitatie facuta UKW-istilor pentru a incerca primele qso-uri via EME.
Daca aveti informatii utile ce doriti sa fie inserate in cadrul buletinului, trimiteti un email cu ele la ukwnews @ gmail.com sau yo2ya @ yahoo.com .
O arhiva cu buletinele uus aparute in YO HD ANTENA gasiti la:
http://www.buletinukw.blogspot.com/sau aici.
Din parte mea, tuturor cititorilor „SARBATORI FERICITE si LA MULTI ANI”

73 si s-auzim numai de bine!
YO2YA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu